Nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania, dla mnie to podstawa. Najlepiej, żeby było szybkie, pożywne i smaczne. Takie są między innymi płatki ryżowe. Ja jednak aby trochę urozmaicić ich smak dodaje różne inne składniki takie jak np. budyń malinowy. Tak naprawdę można użyć dowolnego budyniu.
SKŁADNIKI
350 ml mleka
1 płaska łyżka budyniu malinowego
1 łyżeczka cukru
4-6 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych (w zależności jak gęste płatki lubimy)
Mleko wlać do niedużego garnuszka, wsypać cukier, budyń i płatki ryżowe. Zamieszać aby budyń się rozpuścił. Doprowadzić do wrzenia mieszając co chwile. Gotować jeszcze 2 minuty na mniejszym ogniu. Podawać ze świeżymi lub mrożonymi malinami albo innymi ulubionymi owocami.
Płatki najlepiej smakują przestudzone.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz